Het Rittenoverzicht

Gepubliceerd op

Als toegewijde wagenparkbeheerder begrijp je als geen ander hoe cruciaal het is om het risico op ongevallen en incidenten binnen het wagenpark te minimaliseren. Het Rittenoverzicht in de Fleet Portal biedt jou de tools en inzichten die je nodig hebt om dit doel te bereiken. Ontdek hoe.


Ritten gerangschikt naar risico

In het Rittenoverzicht kun je alle ritten inzien die de voertuigen van het wagenpark van je klant hebben gemaakt met de daarbij behorende risicocategorie. Klik op een specifieke rit om de kaartweergave te zien met alle risicofactoren gedurende de rit.


Analiseer de ritten die een hoog risico hebben. Valt het je op dat bepaalde wegen en regio's gekenmerkt worden met relatief meer risicofactoren? Dan is het mogelijk een goed idee om bepaalde gebieden te vermijden en standaard routes aan te passen. Zo kan je klant grip krijgen op mogelijke ongevallen en de veiligheid van de chauffeurs waarborgen.


Onderneem actie

De informatie in deze sectie vormt een mooi startpunt om het gesprek aan te gaan met chauffeurs en argumenten te onderbouwen met werkelijke data. Loop samen met je klant eens door een rit en analyseer samen wat er beter had gekund. Zo kan je klant vervolgens het gesprek aan gaan met zijn/haar chauffeurs.

Kortom, het Rittenoverzicht is een onmisbaar instrument voor wagenparkbeheerders die streven naar een veiliger wagenpark. Met deze tool zet je niet alleen de veiligheid van chauffeurs op de eerste plaats, maar optimaliseer je ook het risico van je gehele wagenpark.