Insurtech verzekeringsoplossing voor koeriers in leaseproduct Volkswagen Pon Financial Services

Gepubliceerd op

Amersfoort, 7 december 2022 - Volkswagen Pon Financial Services en Automotive Insurance gaan een samenwerking aan met Insurtech Zego. Bezorgdiensten en transport- en koeriersbedrijven in de operational en financial lease kunnen op deze manier focussen op een verbetering van het rijgedrag, wat de bedrijfsoptimalisatie ten goede komt.

Op de afbeelding v.l.n.r.: Marc Jonker (Vendormanager, Volkswagen Pon Financial Services), Sander Kernkamp (General Manager Nederland, Zego), Hans van der Meer (Manager Insurance, Volkswagen Pon Financial Services), René Bisschop (directeur en mede eigenaar Automotive Insurance Nederland BV).

Vanwege het hoge risico was het voor de doelgroep niet eenvoudig om een verzekering af te sluiten in combinatie met het leaseproduct van Volkswagen Pon Financial Services. Door de samenwerking met bemiddelaar Automotive Insurance en de verzekeringsoplossing van Insurtech Zego is dit vanaf nu wel mogelijk. Er geldt een aantrekkelijk tarief en een eenvoudig acceptatieproces geïntegreerd in het leaseproces.


De verzekeringsoplossing van Zego maakt gebruik van telematicagegevens en kan op basis hiervan het risicoprofiel van een wagenpark zo volledig mogelijk in kaart brengen. Voor Volkswagen Pon Financial Services en de wagenparkbeheerder betekent dit dat zij in staat worden gesteld om grip te
krijgen op het wagenpark. Naast een focus op vermindering in schadelast, draagt het risicobeheer van Zego ook bij aan andere belangrijke thema’s zoals veiligheid en duurzaamheid. Met deze op tech- en gedragsgebaseerde verzekering krijgt Volkswagen Pon Financial Services de tools in handen om de
‘total cost of ownership’ te verlagen. Denk hierbij aan minder brandstof- en energieverbruik, stilstand, CO2-uitstoot en onderhoudskosten.

Zego
Zego is een commerciële aanbieder van motorrijtuigenverzekeringen die wagenparkbeheerders en bedrijven kansen biedt. Als insurtech combineert het de beste technologie met data om verzekeringsproducten aan te bieden die bedrijven tijd en geld besparen. Door inzicht te geven in het rijgedrag en actief risicobeheer te bieden, helpt Zego wagenparken rijgedrag te verbeteren. Het resultaat? Veiliger, zuiniger en schoner rijgedrag. Zodat wagenparken niet alleen op hun premie kunnen besparen, maar ook alle andere wagenparkkosten onder controle kunnen houden. Zego, opgericht in 2016 in het VK, is inmiddels actief in 10 landen in Europa.

Automotive Insurance
Automotive Insurance Nederland B.V. staat voor deskundig advies en maatwerk
verzekeringspakketten voor automotive bedrijven. Door de financiële automotive expertise begrijpen ze de behoeften en knelpunten in de branche. Naast het ontzorgen en passende advisering hebben ze nóg een belangrijk doel voor ogen: de schadelasten minimaliseren met doelgerichte risicoanalyse. Risicobeheersing is daarom één van de speerpunten van het bedrijf.

Volkswagen Pon Financial Services
Volkswagen Pon Financial Services is de grootste leasemaatschappij van Nederland. Zij biedt zowel de zakelijke als particuliere klant op automotive toegesneden financiële, verzekerings-, lease- en mobiliteitsproducten aan. Deze producten zijn nauw met elkaar verbonden waardoor er totale vrijheid in mobiliteit aangeboden kan worden. Volkswagen Pon Financial Services heeft een intensieve samenwerking met het dealernetwerk van aandeelhouder Pon. Daarnaast heeft zij ook een universele tak voor de overige merken.

-

Op de foto vlnr: Marc Jonker (Vendormanager, Volkswagen Pon Financial Services), Sander Kernkamp (General Manager Nederland, Zego), Hans van der Meer (Manager Insurance, Volkswagen Pon Financial Services), René Bisschop (directeur en mede eigenaar Automotive Insurance Nederland BV).