Ga je wagenparkkosten te lijf. 5 tips van Zego

Gepubliceerd op

Of je nu een wagenpark met 20 of 2000 voertuigen beheert, je bedrijf kan altijd profiteren van het verlagen van wagenparkkosten. Door de efficiëntie van je wagenparkactiviteiten te verbeteren, kunnen inkomsten verhoogd en kosten verlaagd worden. In dit artikel bekijken we een paar manieren waarop wagenparkkosten geminimaliseerd kunnen worden en hoe onze wagenparkverzekering je kan helpen hier nog meer op te besparen.

1. Kies de juiste voertuigen

Het is belangrijk dat je voertuigen kiest die voor je werken en je de geschikte auto voor het betreffende doel inzet. Ook zijn tank-en laadpassen ideale tools om na te gaan of het wagenpark uit een goede mix van brandstoffen bestaat en geeft inzicht in de kosten. Door kilometerstanden te registreren of telematica-apparaten te gebruiken, kun je auto’s of bestuurders die minder efficiënt rijden op tijd signaleren.

Bekijk hieronder de voor-en nadelen van verschillende typen brandstof.

2. Maak zuinig rijden onderdeel van je bedrijfscultuur

Een van de grootste kostenposten van je wagenpark zijn brandstofkosten. Het is dus belangrijk om je werknemers te stimuleren tot zuinig rijgedrag. We bieden onze klanten daarom 3-maandelijkse campagnes die zich richten op het stimuleren van goed rijgedrag binnen het bedrijf. De campagnes bestaan uit posters, ambient marketing en push-notificaties. De posters bevatten bijvoorbeeld een QR-code die verwijst naar informatie online, denk aan een video over ADAS systemen of een blog post over hoe je goed voorbereid te weg op kunt gaan.

Zo gaat de allereerste campagne over de grootste afleider in het verkeer: de smartphone. De marketingcampagne - #zenonderweg - richt zich op focus, rust en voorbereiding. Het biedt chauffeurs naast effectieve tips en tricks, leuke spotify playlists.

3. Maak rijgedrag inzichtelijk

Door telematica-apparaten in de voertuigen van je wagenpark te installeren en deze data om te zetten in bruikbare informatie, kun je inzicht krijgen in het rijgedrag binnen je wagenpark. Zo weet je precies welke risico’s jouw wagenpark loopt en kan je deze door middel van risicobeheer verminderen. Denk bijvoorbeeld aan route-optimalisatie, het verlagen van stationair draaien en hard optrekken; niet alleen helpt dit chauffeurs hun werk sneller en veiliger af te ronden, het kan ook voorkomen dat je meer aan brandstof uitgeeft dan dat daadwerkelijk nodig is. We weten dat het veranderen van rijgedrag geen makkelijke opgave is, maar we weten óók dat met de juiste methodes, rijgedrag effectief verbeterd en kosten geminimaliseerd kunnen worden.


4. Spendeer minder tijd aan administratie

Administratieve taken die betrekking hebben op de dagelijkse bezigheden van je wagenpark kunnen een aanzienlijk deel van je tijd in beslag nemen. Tijd, die je kunt inzetten in de groei van je bedrijf. Bij zego bieden we daarom een 100% digitale oplossing die jou helpt je wagenpark en verzekeringspolis snel en eenvoudig te beheren. In de Zego Fleet Portal kan je voertuigen overal en op elk moment toevoegen, verwijderen en wijzigen. Zo ben je minder tijd kwijt aan het beheer van je wagenpark en kan jij doen waar je goed in bent: Business.

5. Kies een verzekering die voldoet aan de behoeftes van jouw wagenpark

Bij Zego vinden we dat een verzekering het leven makkelijker moet maken, niet moeilijker. Een verzekering moet jou helpen tijd en geld te besparen, niet meer kwijt te zijn. Kies daarom een verzekeringsoplossing die past bij de behoeften van jouw wagenpark. Bij Zego streven we ernaar onze klanten een zo eerlijk mogelijke premie te bieden, gebaseerd op het daadwerkelijke risico en gebruik van het wagenpark. We bieden daarnaast 24/7 wagenparkbeheer via onze Fleet Portal en ons Risicobeheer Dashboard.

Vorige Blog: Zego Nederland 6 maanden live - Recap

Bronnen voor- en nadelen typen brandstof: (1) RAC, 2021. Euro 1 to Euro 6 guide – find out your vehicle's emissions standard. (2) Rijksoverheid, 2021. Belastingvoordelen voor schone en zuinige auto’s en motoren. (3) RAC 2021. Best hybrid cars 2021. (4) LeasePlan. 2021. The Total Cost of Ownership of electric vehicles compared to traditional vehicles.