Serie: Meet het EU Product Team | Priyanka Kumari

Gepubliceerd op

Wat motiveert je als Senior Software Engineer bij Zego?

Ik haal veel motivatie uit het voortdurende proces van leren en groei. Of het nu gaat om het verbeteren van bestaande vaardigheden of het aanleren van nieuwe technologieën om mijn horizon te verbreden, het plezier van continu leren speelt een belangrijke rol in mijn werk.

Bij Zego werken we allemaal samen aan één gemeenschappelijk doel, waarbij verschillende ervaringen en inzichten samenkomen en leiden tot innovatieve ideeën en creatieve oplossingen voor problemen. Dit biedt niet alleen kansen voor het voortdurend leren van nieuwe vaardigheden, maar versterkt ook de band met teamleden binnen Zego.

Het vertrouwen dat ik krijg in de verantwoordelijkheden die aan mij worden toegewezen, draagt bij aan mijn gevoel van doelgerichtheid en heeft ervoor gezorgd dat ik zowel persoonlijk als professioneel enorm ben gegroeid. Dat motiveert mij elke dag opnieuw.

Hoe ziet een standaard werkdag er voor je uit?

Mijn typische werkdag begint met het bekijken van eventuele Pull Requests (PR's), waarbij collega's mijn code controleren en feedback geven. Daarna neem ik een kijkje op Slack om mijn dag te plannen en te prioriteren als er problemen zijn die mijn aandacht vereisen. Vervolgens werk ik aan de tickets die ik voor die week heb uitgekozen. Dit kan het implementeren van nieuwe functies, het repareren van bugs of het optimaliseren van bestaande functionaliteiten omvatten. Een belangrijk aspect van mijn werk is probleemoplossing, waarbij ik bijvoorbeeld dieper in ga op de oorzaak van een bug of innovatieve oplossingen bedenk voor complexe problemen. Indien nodig werk ik samen met teamleden, waarbij we ideeën delen en mogelijke oplossingen bespreken.

Beschrijf Zego’s product in 3 woorden

Innovatief, Klantgericht, Robuust.

Hoe definieer en meet je een succesvolle productlancering?

Naar mijn mening wordt het succes van een product bepaald door hoe goed het eindproduct eruit ziet en of het functioneert zoals verwacht. Het proces van een succesvolle lancering begint met het nauwkeurig definiëren van de vereisten en deze, zo vaak als nodig is, herzien voordat we doorgaan naar het volgende deel. Nadat het product is ontwikkeld, zullen factoren zoals prestaties, schaalbaarheid, engagement en klanttevredenheid, gemeten aan de hand van feedback via beoordelingen of feedbackformulieren, het succes van het product bepalen.

Er zijn verschillende manieren waarop ik  op de hoogte blijf van trends in de verzekeringsindustrie en opkomende technologieën. Zo abonneer ik me op publicaties, nieuwsbrieven en blogs om regelmatig nieuwe informatie te ontvangen. Daarnaast vind ik deelname aan hackathons erg interessant. Dit soort evenementen biedt niet alleen de kans om nieuwe technologieën te verkennen, maar ook om te netwerken met andere professionals en ideeën uit te wisselen. Ook helpt het bijwonen van conferenties mij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied.