Zego gaat partnerschap aan met Accredited Insurance Europe Limited om het aanbod van wagenparkverzekeringen uit te breiden

Gepubliceerd op

Amsterdam, 6 februari 2024 – Insurtech Zego, actief in 9 Europese landen en het Verenigd Koninkrijk, heeft een partnerschap gesloten met de A-rated verzekeringsmaatschappij Accredited Insurance Europe Limited (AIEL). De samenwerking versterkt de positie van Zego in de Nederlandse en Europese markt en opent nieuwe mogelijkheden voor continue innovatie op het gebied van wagenparkverzekeringen en risicobeheer.

Uitbreiding van underwriting-aanbod van Zego

AIEL is een gerenommeerde en betrouwbare speler in de verzekeringsbranche, met name vanwege haar deskundigheid op het gebied van wagenparkverzekeringen. De samenwerking markeert een strategische zet voor Zego en weerspiegelt hun toewijding aan het leveren van eersteklas verzekeringsoplossingen, evenals het vergroten van hun underwriting-aanbod om hun portfolio te diversifiëren. Na de eerdere samenwerkingen van Zego in Nederland met ARAG, Wakam, ANWB en Allianz, breidt Zego nu haar aanbod nog verder uit op de Nederlandse markt.


A-rated capaciteit

De A-rated capaciteit van AIEL zal de positie van Zego in de markt verder versterken en biedt nog meer mogelijkheden voor continue innovatie. Deze classificatie weerspiegelt de toewijding van AIEL aan de hoogste normen op het gebied van financiële kracht, veiligheid en expertise in underwriting. Het benadrukt hun inzet om Zego en haar klanten een solide basis te bieden voor risicobescherming, wat zorgt voor gemoedsrust en vertrouwen in onzekere situaties.Andy Dixon, Global Director of Underwriting and Pricing van Zego, zegt:

‘’Ik kijk er naar uit om samen te werken met AIEL in deze volgende fase. Onze benadering om de markt voor wagenparkverzekeringen te moderniseren, sluit naadloos op elkaar aan. Dankzij deze samenwerking heeft Zego een bredere appetite. Hierdoor kunnen we een groter scala aan risico's verzekeren, en - nog belangrijker - verzekeringsoplossingen bieden die voldoen aan de individuele behoeften van wagenparken.’’Magnus Heimann, CUO van AIEL zegt:

AIEL verheugt zich op deze strategische samenwerking met Zego, waarmee we onze winstgevende en duurzame groei in heel Europa kunnen voortzetten.  De gedeelde ervaring, waarden en het gebruik van technologie om winstgevende groei te stimuleren, gecombineerd met een sterke underwriting discipline op de Europese markt, bieden ons een uitstekend platform om brokers en wagenparken te ondersteunen met een innovatief product, met A-rated capaciteit.