Serie: Meet het EU Product Team | Rodolfo Almeida

Gepubliceerd op

Wat motiveert je als Senior Software Engineer bij Zego?

Bij Zego word ik gedreven door de kans om continu te innoveren en een impact te maken in de verzekeringssector, die nog steeds erg traditioneel is. Ik haal veel energie uit het samenwerken met een team van getalenteerde mensen dat gepassioneerd is over het ontwikkelen van een flexibel product dat onze klanten kracht geeft en nieuwe mogelijkheden biedt.

Hoe ziet een standaard werkdag er voor je uit?

Een typische dag voor mij als Software Engineer bij Zego bestaat voornamelijk uit het ontwikkelen van nieuwe functies, het oplossen van bugs, het beoordelen van code en het verbeteren van de prestaties van ons product. Ik werk nauw samen met teamleden om ervoor te zorgen dat ons product voldoet aan de behoeften van de klant en aansluit bij onze algehele strategie. We hebben dagelijkse stand-ups om de voortgang te bespreken, blokkades aan te pakken en de taken en prioriteiten van de dag te plannen. Op bepaalde dagen en afhankelijk van hoe de sprint verloopt, reserveer ik ook tijd voor het leren van nieuwe technologieën of het verbeteren van mijn vaardigheden.

Beschrijf Zego’s product in 3 woorden

Flexibel, Innovatief, ‘Empowering’

Wat voor methodes gebruikt het team voor productontwikkeling?

Bij Zego gebruiken we een flexibele Agile aanpak, waarmee we snel kunnen inspelen op veranderingen en waarde kunnen leveren aan onze klanten. Dit betekent dat we in korte sprints werken en ons product stap voor stap verbeteren.

Voor verschillende delen van ons product gebruiken we frameworks zoals Django, NextJS of FastAPI. We passen ons Django-framework aan zodat het goed aansluit bij onze behoeften, waarbij we letten op eenvoud en onderhoudbaarheid. We proberen de SOLID- en KISS-principes te volgen, wat betekent dat we streven naar eenvoudige oplossingen. Maar soms maken we uitzonderingen, afhankelijk van de situatie. Het belangrijkste is dat we een goede balans vinden tussen de tijd die we ergens insteken en de uiteindelijke output (lees: waarde voor de klant).

Iedereen in het productteam is verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van brancheontwikkelingen en opkomende technologieën. Binnen Zego hebben we een sterke cultuur van continu leren en blijven innoveren, en we moedigen elkaar dan ook aan om conferenties bij te wonen, vakpublicaties te lezen en deel te nemen aan online cursussen. Alle nuttige of interessante informatie wordt gedeeld met het team tijdens onze wekelijkse vergaderingen of via onze Slack-kanalen.

Zijn er momenteel nieuwe markttrends die invloed hebben op de productstrategie?

De verzekeringssector ondergaat momenteel een digitale transformatie, waarbij we een verschuiving zien naar meer flexibele en op maat gemaakte verzekeringsproducten. Voor ons is dat niet iets nieuws omdat deze benadering van verzekeren sinds de oprichting van Zego altijd al de basis heeft gevormd voor wat we doen. Maar een trend die ons het afgelopen jaar zeker heeft beïnvloed is de opkomst van machine learning en kunstmatige intelligentie (AI), wat ontzettend veel nieuwe mogelijkheden biedt.

Hoe ziet Zego’s product er (volgens jou) uit in 2030?

In 2030 stel ik me voor dat Zego’s verzekeringsoplossing nóg flexibeler en innovatiever zal zijn dan dat het vandaag de dag is. We zullen ons productaanbod hebben uitgebreid met nieuwe verzekeringsproducten en -diensten die voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. Ons product zal worden aangedreven door geavanceerde AI- en machine learning-algoritmen waarmee we meer gepersonaliseerde en op maat gemaakte verzekeringsoplossingen kunnen bieden. We zullen een grotere klantenkring hebben en een wereldwijde aanwezigheid, met kantoren in belangrijke markten over de hele wereld. Ons product zal hét platform zijn voor grote bedrijven die hun verzekeringsbeheer willen moderniseren.