Ontdek Behaviour Based Insurance van Zego

Gepubliceerd op

De kosten van traditionele verzekeringen zijn vaak moeilijk te voorspellen. Je moet er maar op hopen dat je minder schade hebt gereden dan het jaar ervoor om zo niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Stel je eens voor: een wereld voor waarin je volledig zicht hebt op de (verzekerings)kosten van je wagenpark. Waar je beloond wordt voor goed rijgedrag, én elke dag kunt zien hoe je voertuigen zich op de weg gedragen.

Meet: Behaviour Based Insurance van Zego. Of, lekker kort en makkelijk: BBI.

Dé functie in de Fleet Portal waarbij je volledig zicht hebt op hoeveel je kunt besparen.

Bij Zego vinden we het belangrijk dat jij in controle bent over je verzekerings- en wagenparkkosten. Dat betekent dat jij zelf moet kunnen bepalen hoeveel je betaalt. We geven je daarom de controle in eigen handen door relevante informatie en richtlijnen omtrent rijgedrag van je voertuigen met je te delen. Zo kun jij je wagenpark gezond maken, je kosten zo laag mogelijk houden en de groei van je bedrijf zo goed mogelijk stimuleren.

Wat is Behaviour Based Insurance?

Behaviour Based Insurance (BBI) is zo eenvoudig als het klinkt: hoe veiliger je rijdt, hoe minder je betaalt.

Via de Fleet Portal kun je dus nu tot 15% beloning krijgen bij contractverlenging. En het beste van alles? Je hoeft niet te wachten tot de verlenging om te zien of, en hoeveel je bespaart.

Met onze slimme BBI-functie krijg je real-time inzicht in je besparingen. De data worden regelmatig bijgewerkt, zodat je de kans krijgt om zaken die verbetering nodig hebben, daadwerkelijk te verbeteren en meer kunt besparen aan het einde van het jaar.

Hoe werkt Behaviour Based Insurance?

BBI is gebaseerd op drie factoren:

1. Je wagenparkscore

Je wagenparkscore geeft een momentopname van je risicoprofiel weer en omvat risicofactoren zoals te hard rijden, remmen, of door de bocht gaan. Door gebruik te maken van Risicobeheer in de Fleet Portal, kun je ritten analyseren en trends in rijgedragingen ontdekken. Dit biedt je de mogelijkheid om het risico op herhalingen te verkleinen door bijvoorbeeld het gesprek aan te gaan met chauffeurs of trainingen te implementeren.


2. De snelheid waarmee je schade meldt

Het is voordelig voor jezelf en voor ons als je schade zo snel mogelijk meldt. Hoe sneller jij schade meldt, hoe sneller wij jou duidelijkheid kunnen geven over de afwikkeling hiervan en hoe meer jij kunt besparen bij contractverlenging.


3. Je loss ratio

De loss ratio van je wagenpark draagt in grote mate bij aan je verzekeringskosten. De loss ratio wordt berekend door de schadekosten te delen door je verzekeringskosten. Minder ongevallen betekent minder claims, wat tot een lager loss ratio leidt. Functies zoals de wagenparkscore, risicofactoren en risicocategorieën helpen je een plan van aanpak te maken om de kans op ongevallen te verminderen en kosten te verlagen.


Tips om maximaal te besparen met een BBI

Installeer en registreer je telematica-apparaten

Alleen wagenparken met een telematica-installatieratio van 80% of meer komen in aanmerking voor het beloningsprogramma. De conditie van je telematica-apparaten kun je 24/7 in de Fleet Portal monitoren. Ook kun je extra apparaten bestellen als dat nodig is. Hoe meer voertuigen jij uitrust met een telematica-apparaat, hoe nauwkeuriger jouw wagenparkscore zal zijn. En dat betekent: meer besparingen bij contractverlenging.

Gebruik Risicobeheer als preventieve tool

Ons risicobeheer stelt je in staat om rijgedrag binnen je wagenpark te analyseren. Zie je dat bepaalde voertuigen continu een lage voertuigscore hebben? Ga dan eens het gesprek aan met de chauffeurs, of bied een opfriscursus omtrent verkeersveiligheid. Een andere manier is om het scoreboard van voertuigscores in te zetten als tool voor competitie. Zo kun je bijvoorbeeld chauffeurs met een platinumscore belonen met een voucher. Of zie je bijvoorbeeld dat bepaalde gebieden op de kaart voortdurend gekenmerkt worden met risicofactoren? Wijzig dan je reguliere routes of vermijd bepaalde routes rond spitstijden.

Het identificeren van onveilig rijgedrag of risicovolle situaties geeft jou de mogelijkheid om ongevallen te voorspellen en voorkomen. Dit betekent meer veiligheid, minder schade, en dus minder kosten.

Meld claims zo snel mogelijk

Probeer schadegevallen zo snel mogelijk te melden. Hoe sneller jij schade meldt hoe sneller de schade hersteld kan worden en je chauffeurs weer met de voertuigen de weg op kunnen. Via de Fleet Portal bieden we je informatie en tips om je te helpen claims zo snel mogelijk in te dienen.


Begin met besparen. Begin met Behaviour Based Insurance

Verzekeringen hoeven niet verwarrend en onvoorspelbaar te zijn. Ze moeten transparant en gemakkelijk te begrijpen zijn en jouw de hulpmiddelen en informatie bieden die jou helpen kosten te minimaliseren. Neem de controle in eigen handen en wees de baas over je wagenparkprestaties met Behaviour Based Insurance.


Weten wat jij kunt terugverdienen? Neem contact met ons op.


-

Vorige blog: Risicobeheer in-house